Vybir-UA

Роман Белоусов: Казахсько-Словацький бізнес-форум сприяє розвитку ділових зв’язків, обміну знаннями

Published: in Новини by .

5 жовтня під час бізнес-форуму в Астані казахстанські та словацькі чиновники та керівники бізнесу висловили готовність розширювати економічне та інвестиційне співробітництво.

Зустріч зібрала понад 80 представників провідних казахстанських і словацьких компаній. Фото: МЗС Казахстану.

За даними МЗС Казахстану, зустріч зібрала понад 80 представників провідних казахстанських і словацьких компаній, ставши важливою платформою для обговорення нових можливостей і налагодження контактів між діловими колами двох країн.

Сторони обговорили двосторонню співпрацю в пріоритетних галузях економіки, зокрема енергетиці, промисловості, сільському господарстві, транспорті, логістиці та освіті.

Звертаючись до учасників заходу, заступник Міністра закордонних справ Роман Василенко зазначив, що форум свідчить про глибоку зацікавленість Словаччини у розширенні всебічної співпраці з Казахстаном.

«Казахстан готовий і надалі розширювати взаємовигідне партнерство. Присутність такої значної делегації казахстанських підприємців свідчить про серйозні наміри з нашого боку. Серед ключових напрямків виділю енергетику, промисловість, оборону, сільське господарство, транспорт і логістику, освіту. За часи незалежності загальний обсяг словацьких інвестицій у Казахстан склав трохи більше 21 мільйона доларів США. Я впевнений, що в найближчі роки ця цифра значно зросте», – сказав він.

Василенко також наголосив на зацікавленості Казахстану в передачі передового досвіду Словаччини у сфері управління водними ресурсами, стандартизації та атомної енергетики.

Заступник голови правління національної компанії Kazakh Invest Мадіяр Султанбек детально ознайомив учасників форуму з інвестиційним кліматом Казахстану, підкресливши привабливість країни для іноземних інвесторів.

«Ми є найбільшою платформою для прямих іноземних інвестицій у Центральній Азії, із загальним обсягом інвестицій, що перевищив 431 мільярд доларів США з 1991 року. У 2023 році наш ВВП склав 264 мільярди доларів. У Казахстані 14 спеціальних економічних зон, які надають податкові пільги та спрощені умови ведення бізнесу. Словацькі компанії можуть скористатися понад 200 готовими інвестиційними проектами, і ми запрошуємо їх до співпраці для досягнення спільного успіху», – сказав Султанбек.

За підсумками заходу представники двох країн домовилися зміцнювати інвестиційне співробітництво.

Comments

Leave a Reply