Vybir-UA

В Алмати відбудеться Велика гірничо-металургійна виставка

Published: in Новини by .

Гірничо-металургійний сектор Казахстану, ключовий рушій економічного зростання, що становить понад 12% ВВП, посяде центральне місце на виставці Mining & Metals Central Asia 2024 в Алмати 17-19 вересня.

Фото: m-mtoday.com

Виставка, організована виставковою компанією ITECA Kazakhstan, стане діалоговим майданчиком, що включає насичену ділову програму, включаючи конференції, круглі столи та семінари з питань розвитку галузі.

Пленарні засідання зберуть урядовців, лідерів галузі та експертів, щоб дослідити вплив глобальних екологічних, соціальних тенденцій та тенденцій управління (ESG) на гірничодобувну промисловість Казахстану, включаючи нормативні зміни, збільшення внутрішнього вмісту, нові технології та кібербезпеку. Усі сесії та семінари будуть відкритими та безкоштовними.

У виставці візьмуть участь понад 400 компаній з 34 країн світу, які продемонструють досягнення в галузі гірничо-металургійних технологій. Компанії з Австралії, Канади, Китаю, Франції, Німеччини, Італії, Казахстану, Південної Кореї, Швейцарії, Туреччини, Великої Британії та США покажуть інновації, такі як гірниче обладнання, технології обробки та цифрові рішення.

Підприємці з Китаю, Німеччини, Великої Британії та Туреччини розмістять у відкритій експозиції спеціальні національні стенди, на яких буде представлено близько 80 одиниць спецтехніки.

Гірничо-металургійний сектор Казахстану

Згідно із заявою для преси ITECA, Європейська економічна комісія ООН оцінює запаси залізної руди Казахстану майже в 16,6 мільярдів тонн, що становить приблизно 10% світових запасів, тоді як його запаси міді становлять майже третину загальних світових запасів.

За даними Бюро національної статистики, вартість видобутку металевої руди зросла з 1,91 трильйона тенге (3,97 мільярда доларів США) у 2019 році до понад 3,88 трильйона тенге (8,07 мільярда доларів США) на кінець 2023 року. Це зростання підвищує ВВП країни та сприяє розвиток переробної промисловості, збільшення доходів від експорту та розвиток місцевої економіки.

Цього року було запущено 40 нових проектів у гірничо-металургійному комплексі з інвестиціями в 570 млрд тенге ($1,185 млрд) і створенням майже 7 тис. постійних робочих місць. До кінця року Казахстан планує реалізувати до 180 проектів з інвестиціями в 1,4 трлн ($2,9 млрд). У секторі також працює понад 200 000 спеціалістів, що підкреслює його значний вплив на ринок праці.

Comments

Leave a Reply