Vybir-UA

Пістолет на 50 патронів

Published: in Новини by .

Коли вперше дивишся на цей пістолет, то складається враження, що створювався він насамперед для героїв американських бойовиків, які точно ніколи не повинні закінчувати патрони. Благо, магазин на півсотні «свинцевих друзів» сприяє досить тривалій стрільбі без перезарядки. Втім, значний активний боєзапас є далеко не єдиною особливістю Kel-Tech P50.

Выглядит достаточно странно. |Фото: YouTube.

Зазвичай, коли говорять слово пістолет, то через знак і після нього подумки ставлять словосполучення «приховане носіння». Останнє вимагає витонченості, ергономіки та компактності конструкції. Все перераховане не відноситься до пістолета Kel-Tech P50. З боку зброя більше схожа на якийсь реквізит зі зйомок чергового епізоду «Зоряних воїн».

Однак, сумніватися не варто: Kel-Tech P50 – справжнісінький бойовий пістолет. Просто переваги у нього щодо більшості родичів прямо скажемо «нетрадиційні».

Концепція Kel-Tech P50 досить проста: досягнення максимально можливої вогневої потужності у невеликому пістолетному корпусі. Можливим це стає завдяки двом основним моментам. Перший – це боєзапас. Як було зазначено, штатний магазин пістолета розрахований на 50 набоїв. Другий – застосовуваний калібр. Стріляє Kel Tec P5 патронами 5.7х28 мм. Цей боєприпас розроблявся FN Herstal наприкінці минулого століття спеціально на замовлення НАТО як засоби від радянських бронежилетів. Цей патрон і сьогодні пробиває більшість бронежилетів завдяки своїй формі, малому калібру та високій початковій швидкості кулі в 600-700 м/с.

Не самое компактное орудие. |Фото: warspot.ru.

У нового американського пістолета дуже цікаве компонування. Його конструкція нагадує багатошаровий бутерброд, у якому магазин вкладається між двома рухомими елементами. Верхня частина пістолета відкидається на кшталт того, як це робить капот автомобіля. Що цікаво, патронник у Kel-Tech P50 розташований у верхній частині, що явно вказує на те, що американські конструктори, котрі проектували цю зброю, багато в чому надихалися саме бельгійською школою. Варто також відзначити, що магазин пістолета аж ніяк не оригінальний. Насправді конструктори просто запозичили його у бельгійського пістолета-кулемета FN P90.

Магазин сняли с этого бельгийского ПП. |Фото: arsenal-info.ru.

Розроблено зброю було на початку 2021 року. Напівавтоматичний пістолет має габарити 380х170х50 мм. У спорядженому вигляді зброя важить 1,43 кг. Передбачається, що продаватися це диво буде в США, зокрема, і на ринку цивільної зброї. Саме для цього пістолет було зроблено саме напівавтоматичним. Коштуватиме такий буде, як запевняють творці, близько 1 тисячі доларів.

Comments

Leave a Reply