Vybir-UA

Україна отримала 600 тонн обладнання для енергетики

Published: in Новини by .

Міненерго України повідомило про доставку обладнання для енергетики вагою 600 тонн

Останнім часом Україна отримала від міжнародних партнерів 42 вантажі гуманітарної допомоги, спрямованої на відновлення енергетичної інфраструктури. Про це йдеться у повідомленні у Telegram-каналі українського Міненерго.

Загальна вага доставленого обладнання перевищує 600 тонн. У тому числі поставлено понад 230 генераторів, потужний високовольтний трансформатор, 880 діжок трансформаторної олії, понад 25 кілометрів проводів та кабелів, магістральні газові труби та різне електротехнічне обладнання.

Вантажі передали Німеччина, Латвія, Норвегія, ОАЕ, Ірландія, Польща, Фінляндія, Швеція, Нідерланди. Глава відомства Герман Галущенко зазначив, що обладнання дозволяє швидше відновлювати пошкоджені внаслідок обстрілу об’єкти.

Раніше постійний представник Великобританії при ОБСЄ Ніл Голланд заявив про надання Україні додатково 150 мільйонів фунтів стерлінгів (187 мільйонів доларів) на зміцнення енергетичного сектора, який постраждав у результаті ударів.

Тим часом литовська влада запропонувала розібрати на запчастини закриті теплові електростанції (ТЕЦ) радянського виробництва та передати деталі від них Україні, щоб країна змогла відремонтувати свої ТЕЦ. Нині сторони опрацьовують питання.

Comments

Leave a Reply