Vybir-UA

Двоє молодих харків'ян отримали по 15 років ув'язнення за держзраду

Published: in Новини by .

У ході судового розгляду обвинувачені провину не визнали. Вони заявили, що просто каталися Харковом і передмістям на велосипедах і жодних протиправних дій не робили.

Двоє харків’ян, які наводили ворожий вогонь по Харківській області та передавали ворогові інформацію про українських захисників, отримали вироки за зраду, скоєну в умовах воєнного стану. Про це у понеділок, 20 травня, повідомила прес-служба Харківської обласної прокуратури.

Обом зрадникам призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомляється, що 19-річний мешканець Харкова через Telegram зв’язався зі співробітником ФСБ РФ, відповідальним за підбір та вербування громадян України для проведення підривної діяльності проти нашої держави, погодився на пропозицію представника російської спецслужби щодо співробітництва та отримав завдання щодо збору та подальшої передачі ворогові інформації про підрозділах ЗСУ. Свіжезавербований харків’янин запропонував своєму 20-річному знайомому “працювати” разом.

Юнаки їздили містом та області велосипедами і збирали інформацію про місця зосередження сил і коштів ЗСУ. Зібрані дані вони відзначали на гугл-картах і відправляли куратору з ФСБ. За кожну позначку локації вони отримували 50 доларів на двох.

“Таким чином, зловмисники наводили ворожий вогонь на об’єкти, розташовані на території Харківської області – отримана від них інформація використовувалася державою-агресором для обстрілу”, – йдеться у повідомленні.

Зрадників затримали 1 серпня 2023 року, коли вони збирали інформацію про розташування одного з військових підрозділів.

“Під час судового розгляду обвинувачені свою провину не визнали. Вони заявили, що просто каталися Харковом і передмістям на велосипедах і жодних протиправних дій не робили. 20-річний хлопець також повідомив, що нібито давав у користування своїм знайомим власний телефон, а хто відправляв зображення карт, йому невідомо. Незважаючи на невизнання провини, обом «любителям велоспорту» Київський районний суд м. Харкова виніс обвинувальний вирок», – йдеться у повідомленні.

Йде термін на апеляційне оскарження.

Comments

Leave a Reply