Vybir-UA

KazPost, китайська YTO Express Group, побудує міжнародний склад в Алмати

Published: in Новини by .

KazPost і китайська YTO Express Group збираються створити високотехнологічний склад класу А площею приблизно 40 000 квадратних метрів в Алмати, повідомила генеральний директор KazPost Асель Жанасова на зустрічі з президентом Касим-Жомартом Токаєвим 14 травня, повідомляє Акорда. .

Касим-Жомарт Токаєв приймає Ассель Жанасову. Фото: Акорда

Очікується, що об’єкт стане ключовим транзитним вузлом в Євразії, зміцнюючи транзитні можливості Казахстану на маршрутах з Китаю в Європейський Союз, Євразійський економічний союз і Центральну Азію.

YTO Express Group є однією з п’яти найбільших компаній експрес-доставки в Китаї, відома своєю глобальною логістичною платформою, власними міжнародними авіамаршрутами та офісами в таких розвинених країнах, як Австралія, Японія, Південна Корея, Сполучені Штати та інші.

«Казахстанський ринок є першим кроком для YTO Express Group до формування партнерської мережі в Центральній Азії», — прокоментував провідний казахський експерт з Китаю Аділь Каукенов.

Каукенов підкреслив значний внесок KazPost в національну скарбницю, сплативши податки і збори на загальну суму 32,7 мільярда тенге (74,2 мільйона доларів США), повідомила Жанасова.

Генеральний директор KazPost зазначив, що за останній рік обсяг посилок зріс на 35%, а швидкість доставки посилок усередині країни зросла вдвічі. У 2023 році компанія отримала прибуток у 2,4 мільярда тенге (5,4 мільйона доларів США) вперше за п’ять років, виплативши дивіденди своєму акціонеру в розмірі 1,5 мільярда тенге (3,4 мільйона доларів США).

Жанасова поінформувала Токаєва про поточний стан інфраструктури та мережі відділень по країні. Президент доручив продовжити роботу з фінансового оздоровлення та підвищення логістичних можливостей компанії.

Comments

Leave a Reply